Surstromming-Sweden
Surstomming is fermented Baltic herring and can be found on supermarket shelves all over Sweden, although you probably won’t see it next to the Ikea meatballs.
“Certain airlines…consider the pressurized cans to be potentially dangerous, like fireworks and explosives.”
The herring is caught in spring when it is just about to spawn and is fermented in barrels for one to two months before it is tinned where the fermentation continues for several months. The cans often bulge during shipping and storage because of the continued fermentation process.
Certain airlines have in fact banned these cans from being taken on flights, as they consider the pressurized cans to be potentially dangerous, like fireworks and explosives. When the can is opened the smell is usually what will get to you first as the fermented fish has a really strong odour. It’s usually eaten with a type of flat crispy bread and boiled potatoes. Sometimes people drink milk or water with it, but beer’s the best way to wash it down.
সর্স্টোমিংটি বাল্টিক হেরিংকে উত্তেজিত করে এবং পুরো সুইডেন জুড়ে সুপার মার্কেটের তাকগুলিতে এটি পাওয়া যায়, যদিও আপনি সম্ভবত এটি Ikea মিটবলসের পাশে দেখতে পাবেন না।
"কয়েকটি বিমান সংস্থা ... চাপযুক্ত ক্যানগুলি আতশবাজি এবং বিস্ফোরকগুলির মতো সম্ভাব্য বিপজ্জনক বলে বিবেচনা করে।"
হেরিং বসন্তে ধরা পড়ে যখন এটি প্রায় ফোটার কথা এবং এটি টিন হওয়ার আগে এক থেকে দুই মাস ব্যারেলগুলিতে গাঁজানো হয় যেখানে কয়েক মাস অবসান চালানো হয়। চালিয়ে যাওয়া এবং স্টোরেজ চলাকালীন চালক প্রক্রিয়া চলাকালীন ক্যানগুলি প্রায়শই বুল হয় bul
কিছু এয়ারলাইনস প্রকৃতপক্ষে এই ক্যানগুলিকে ফ্লাইটে নিয়ে যাওয়া নিষিদ্ধ করেছে, কারণ তারা চাপযুক্ত ক্যানগুলিকে আতশবাজি এবং বিস্ফোরকগুলির মতো সম্ভাব্য বিপজ্জনক বলে মনে করে। যখন ক্যানটি খোলা হয় তখন সাধারণত গন্ধটি প্রথমে আপনার কাছে আসবে কারণ গাঁথানো মাছটির সত্যই শক্ত গন্ধ থাকে। এটি সাধারণত এক ধরণের ফ্ল্যাট ক্রিস্পি রুটি এবং সিদ্ধ আলু দিয়ে খাওয়া হয়। কখনও কখনও লোকেরা এটি দিয়ে দুধ বা জল পান করেন তবে বিয়ারটি এটি ধুয়ে ফেলার সেরা উপায়।
Comments
Post a Comment